Νέα - News | Δ.Τ. ΛΕΝΟΕ: Οι πρώτες κινήσεις του νέου Δ.Σ.
08.03.07 

 

ΛΕΝΟΕ

Από τη ΛΕΝΟΕ λάβαμε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:

"Ένα από τα κύρια μελήματα του καινούργιου ΔΣ της ΛΕΝΟΕ εξ' αρχής από τη στιγμή της εκλογής του, είναι η άμεση ενημέρωση των αγωνιζόμενων και των φίλων του μηχανοκίνητου μας σπορ, του Dragster.

Πάνω σε αυτή την αρχή αποφασίσαμε οι γενικές συνελεύσεις και συναντήσεις του ΔΣ να γίνονται, όχι “κεκλεισμένων των θυρών”, αλλά ανοιχτές για τα μέλη που θα θελήσουν να παρευρεθούν. Γι’ αυτό το λόγο και τη περασμένη Κυριακή η πρώτη γενική συνέλευση έγινε παρουσία όσων μελών-αγωνιζομένων ήθελαν να παραβρεθούν. Επίσης πάνω σε αυτές μας τις αρχές, θα προσπαθήσουμε να σας ενημερώνουμε άμεσα και υπεύθυνα ώστε να έχετε άποψη και να μπορείτε να κρίνετε και να προτείνετε. Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της άμεσης ενημέρωσης, σας μεταφέρω τα ακόλουθα.

Ο πρόεδρος Ανδρέας Παπαδόπουλος, η γενικός γραμματέας Ελένη Ρεβελτζή, ο ταμίας Δημήτρης Ρούμελης και το μέλος Νίκος Φώσκολος συναντήθηκαν χτες το απόγευμα Τετάρτη 07 Μαρτίου 2007 με παράγοντες του αυτοκινητοδρομίου Σερρών, με τη ΛΑΜΣ και με το κύριο Κωνσταντινίδη. Η συνάντηση διήρκεσε αρκετή ώρα και έγινε κάτω από πολύ καλό, φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα. Συζητήθηκαν πολλά που αφορούν τα διαδικαστικά και τους όρους που γίνονται οι αγώνες στις Σέρρες από τη ΛΕΝΟΕ και τη ΛΑΜΣ. Το κύριο ερώτημα που μας απασχολεί όλους, είναι πότε θα ξεκινήσουν οι αγώνες.

Ο κύριος Κωνσταντινίδης, η ΛΕΝΟΕ και παράγοντες του αυτοκινητοδρομίου Σερρών και της ΛΑΜΣ θέλουν να πληροφορήσουν τους αγωνιζόμενους και το χώρο του dragster, ότι είναι πανέτοιμοι για τη διοργάνωση του 1ου αγώνα για το 2007 το Σαββατοκύριακο 31 Μαρτίου, 01 Απριλίου.
Συμφωνήθηκε δε από κοινού ο επόμενος αγώνας στις Σέρρες να είναι το ΣΚ 2-3 Ιουνίου 2007 και ο 3ος αγώνας να γίνει το Φθινόπωρο. Αυτά λοιπόν θεωρήθηκαν ως δεδομένα και η συνάντηση έκλεισε αφού συζητήθηκαν και άλλα θέματα τα οποία θα δώσουν νέα πνοή και δυναμική στο θεσμό.

Τι μας λείπει λοιπόν για να ξεκινήσουμε και να προετοιμαστούμε για το 1ο αγώνα;

Ήδη με τις φήμες που ακούγονται εδώ και 2-3 εβδομάδες, οι αγωνιζόμενοι έχουν προβεί σε προετοιμασίες. Μερικοί ήδη έχουν κλείσει ξενοδοχεία. Άλλοι έχουν κλείσει αυτοκινητάμαξες. Όλοι κάνουν προετοιμασίες. Αναμένεται στο 1ο αγώνα να υπάρξει ρεκόρ συμμετοχών στα χρονικά του Ελληνικού dragster.

Τι μας λείπει λοιπόν για να κάνουμε τα προγράμματα μας. Μας λείπει η επίσημη αναγγελία και προκήρυξη του πρωταθλήματος dragster 2007 από την ΕΛΠΑ. Για αυτό το λόγο και ύστερα από εντολή του προέδρου της ΛΕΝΟΕ ανέλαβα σήμερα να επικοινωνήσω με την ΕΛΠΑ – ΕΘΕΑ για να διαπιστώσω και από 1ο χέρι αν έχουν λάβει την επιστολή μας με αρ. πρ. 19. Μίλησα λοιπόν προσωπικά γύρω στις 13:00 με το κύριο Θωμά Γκουρτσούλη, ο οποίος πολύ υπεύθυνα με ενημέρωσε ότι έχουν παραλάβει την επιστολή μας και είναι σε συνεννόηση με το πρόεδρο της ΕΘΕΑ κύριο Μανιατόπουλο, ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση μέσα στις επόμενες μέρες. Δεδομένου ότι ο χρόνος μας πιέζει πολύ, εκτίμησα ότι η συνάντηση θα γίνει άμεσα, ίσως και μέσα σε αυτή την εβδομάδα.

Ο κύριος Γκουρτσούλης μου εξήγησε ότι το πρόβλημα που δεν μπορεί να ανακοινωθεί επίσημα ο 1ος αγώνας είναι το γεγονός ότι η ΕΛΠΑ – EΘΕΑ δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να προκηρύξει πρωτάθλημα dragster 2007. Ο κύριος Γκουρτσούλης με ενημέρωσε ότι γίνονται προσπάθειες για κάποιους αγώνες πρωταθληματικούς στη Νότια Ελλάδα, ακόμα και στην Αθήνα και δεν απέκλεισε και την εναλλακτική λύση της Κρήτης.

Εμείς σαν ΔΣ ΛΕΝΟΕ θέλουμε να ενημερώσουμε την ΕΛΠΑ – ΕΘΕΑ ότι εκπροσωπούμε το σύνολο των αγωνιζομένων όλης της Ελληνικής Επικράτειας και έχουμε λάβει σαφέστατες εντολές από αυτούς για τη ποιότητα και το τρόπο διεξαγωγής των αγώνων (ασφάλεια, συνθήκες, πρόσφυση κ.τ.λ). Εκπροσωπούμε το Πανελλήνιο και έχουμε θέσει συγκεκριμένους στόχους για την αναβάθμιση του θεσμού μας, στόχους που είμαστε σίγουροι ότι η ΕΛΠΑ θα είναι η 1η που θα επικροτήσει. Δεν αποκλείουμε τίποτα και κανέναν, αφήνουμε πίσω και διαγράφουμε το παρελθόν και είμαστε σε θέση να καθίσουμε στο τραπέζι με οποιονδήποτε έχει αγαθές και καλές προθέσεις για τη πρόοδο του dragster.

  1. Η ΛΕΝΟΕ αυτή τη στιγμή είναι σε θέση να βγάλει την ΕΛΠΑ από τη δύσκολη θέση της προκήρυξης πρωταθλήματος dragster έχοντας τις ακόλουθες προτάσεις και δεδομένα προς συζήτηση και επικύρωση:Επισημοποίηση του άτυπου άλλα εξασφαλισμένου προγράμματος 3 αγώνων στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών από τη ΛΑΜΣ – ΛΕΝΟΕ.
  2. Προκήρυξη πρωταθλήματος 7 αγώνων (θα προσμετρούν οι 6). 3 στις Σέρρες και 4 σε άλλα μέρη.
  3. Σε αυτά τα μέρη θέλουμε να ενημερώσουμε ότι είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία για συνδιοργάνωση πρωταθληματικών αγώνων στο Τυμπάκι Κρήτης μεταξύ της ΛΕΝΟΕ και της Λέσχης Ηρακλείου. Ο αγώνας σε τέτοια περίπτωση θα διεξαχθεί από την ομάδα διοργάνωσης της ΛΕΝΟΕ με το γνωστό εξοπλισμό της ΛΕΝΟΕ και με κόλα, σωστή προετοιμασία, πρόσφυση και ασφάλεια και με πολλές παροχές διευκόλυνσης για τους οδηγούς.
  4. Επίσης θέλουμε να συζητήσουμε και να ενημερωθούμε σχετικά με τις προσπάθειες της ΕΛΠΑ-ΕΘΕΑ για αγώνες στη Νότιο Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αττική, όπως πληροφορηθήκαμε. Ακόμα και αν δεν είναι εξασφαλισμένος 100% ο τόπος, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προκηρυχθεί το πρωτάθλημα. Μπορεί να προκηρυχτεί συμπεριλαμβανομένου και αυτού του αγώνα και όλοι μαζί να συνεργαστούμε ώστε να καταφέρουμε να τον πραγματοποιήσουμε. Αν τούτο δεν γίνει, θα προσμετρήσουν οι υπόλοιποι αγώνες.
  5. Σαν τελευταίο θέλουμε να ενημερώσουμε ότι το ΔΣ της ΛΕΝΟΕ επιθυμώντας το ίδιο, αλλά έχοντας λάβει και καθαρή εντολή από τους αγωνιζόμενους dragster, βρίσκεται σε επικοινωνία με διάφορες Τοπικές Αρχές και Κυβερνητικούς Παράγοντες για εναλλακτική διοργάνωση πρωταθληματικών ή φιλικών αγώνων. Μέσα σε αυτές τις συναντήσεις με Τοπικές Αρχές γνωστοποιούμε σε όλους, ότι θα επιδιώξουμε συνάντηση με το δήμαρχο Μεσσήνης μέσα στις επόμενες μέρες. Πιστεύουμε ότι μόλις ο Δήμαρχος πληροφορηθεί τι πραγματικά χρειάζεται ένας αγώνας dragster και τι μπορεί να πετύχει με τη βοήθεια της ΛΕΝΟΕ, θα θελήσει να κάνει αγώνα ακόμα και το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Ευχαριστούμε πολύ

Για το Δ.Σ. της ΛΕΝΟΕ
Ο Ειδικός Γραμματέας

Φίλιππος Παπαφιλίππου"