Νέα - News | Μια εναλλακτική πρόταση για τις κατηγορίες.
10.02.08

 

Μια εναλλακτική πρόταση για τις κατηγορίες. (c) greekdragster.com - The Greek Dragster Site!

 

Εισαγωγή
Όπως όλοι γνωρίζουμε, κάποιες από τις νέες κατηγορίες, δεν έχουν άνω όριο κυβικών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να εξαφανιστούν τα μικρά κυβικά από τις πίστες. Επειδή είμαι της άποψης ότι πρέπει να προβλέπουμε τον κίνδυνο και όχι να τρέχουμε εκ των υστέρων να μαζέψουμε τα αμάζευτα σκέφτηκα να προτείνω την ακόλουθη εναλλακτική λύση:

Σενάριο
Έστω ότι 5 οχήματα, τα Α, Β, Γ, Δ και Ε συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα της ΕΛΠΑ (ή ΠΟΜ και ΠΟΑ όπως τώρα ονομάζονται), σε μια κατηγορία Κ, η οποία δεν έχει άνω όριο κυβικών. Και έστω ότι τα κυβικά των 5 αυτών οχημάτων είναι τα ακόλουθα:

Α: 1300
Β: 1400
Γ: 1600
Δ: 1800
Ε: 2050

Έστω επίσης ότι όλοι συμφωνούμε ότι το πιο δίκαιο θα ήταν να υπάρχει ο εξής διαχωρισμός:
Κ1: μέχρι 1400 (1428 με το 2% που ίσχυε παλαιότερα)
Κ2: από 1429 μέχρι 1800 (1836 με το 2% που ίσχυε παλαιότερα)
Κ3: από 1837 μέχρι άπειρο

Η εναλλακτική μου πρόταση είναι η εξής:
Όλα τα παραπάνω οχήματα, τρέχουν κανονικά στην ενιαία κατηγορία Κ. Κάνουν τα προκριματικά τους, κάνουν τις κόντρες τους και έστω ότι η τελική κατάταξη είναι η ακόλουθη:

Κατάταξη Κατηγορίας Κ
1η θέση: Όχημα Δ (1800cc)
2η θέση: Όχημα Ε (2050cc)
3η θέση: Όχημα Γ (1600cc)
4η Θέση: Όχημα Α (1300cc)
5η Θέση: Όχημα Β (1400cc)

Στην απονομή, οι τρεις πρώτοι, Δ, Ε και Γ παίρνουν κανονικά τα τρία κύπελλα. Επιπλέον, η διοργανώτρια λέσχη ανακοινώνει και τις ακόλουθες κατατάξεις:

Κατάταξη Υποκλάσης Κ1 (μέχρι 1428cc)
1η θέση: Όχημα Α
2η θέση: Όχημα Β

Κατάταξη Υποκλάσης Κ2 (από 1429cc μέχρι 1836cc)
1η θέση: Όχημα Δ
2η θέση: Όχημα Γ

Κατάταξη Υποκλάσης Κ3 (από 1837 έως άπειρο)
1η θέση: Όχημα Ε

Η λέσχη απονέμει λοιπόν και πλακέτες στους τρεις πρώτους κάθε υποκλάσης. Με τον ίδιο τρόπο βαθμολογείται και η κατηγορία Κ, αλλά και οι υποκλάσεις Κ1, Κ2 και Κ3.

Παρατηρήσεις:
1. Προτείνω η βαθμολόγηση των υποκλάσεων να μην απαιτεί ως ελάχιστο αριθμό συμμετοχών τις 4 αλλά 1 ή 2, ώστε να όλες να μετρήσουν στο τέλος του έτους, αφού η κάθε υποκλάση θα έχει λιγότερες συμμετοχές από όσες θα έχει συνολικά η κάθε κατηγορία, σε κάθε αγώνα.
2. Εάν κατά τη διάρκεια του έτους εμφανιστεί ένα νέο όχημα με 5000cc και είναι εμφανές ότι είναι άδικο να τρέχει στην ίδια υποκλάση με τα οχήματα των 1837 και πάνω, μπορεί απλά να προστεθεί νέα υποκλάση Κ4 από πχ 2500cc (2550 με το 2% που ίσχυε παλαιότερα) μέχρι άπειρο και να τροποποιηθεί η υποκλάση Κ3 από 1837cc μέχρι 2549cc. Με αυτό τον τρόπο δεν χρειάζεται να αλλάξει καθόλου η μέχρι εκείνη τη στιγμή βαθμολόγηση των υποκλάσεων!
3. Όλα αυτά μπορούν να εφαρμοστούν και σε αυτοκίνητα και σε μοτο.

Συμπεράσματα
Με αυτό τον τρόπο, έχουμε τα εξής θετικά:
1. Δεν έχουμε πολλές κατηγορίες τις οποίες δεν τις θέλει η ΕΛΠΑ.
2. Η κάθε κατηγορία μαζεύει πολλές συμμετοχές και έτσι θα μετράει στο τέλος της χρονιάς.
3. Δεν αποθαρρύνονται τα μικρά κυβικά και άρα συμμετέχουν, αφού μπορεί να μην έχουν ελπίδες για την κατηγορία, έχουν όμως ελπίδες για τις υποκλάσεις.
4. Δεν επιβαρύνεται καθόλου η λέσχη, ούτε σε χρόνο, ούτε σε παραπάνω περάσματα.
5. Αν εμφανίζονται μόνο οχήματα της υποκλάσης Κ3, δεν υπάρχει καμμιά επιβάρυνση για τη λέσχη.


Τα αρνητικά (;)
1. Μόνο το κόστος των πλακετών που θα απονέμονται στους νικητές των υποκλάσεων, το οποίο όμως κόστος θα βγαίνει από τις παραπάνω συμμετοχές και τον παραπάνω κόσμο στις κερκίδες που θα βλέπει τα γνωστά του οχήματα να τρέχουν. Άρα τελικά ούτε αυτό είναι αρνητικό.
2. Παραπάνω τρέξιμο στη λέσχη να προβλέψει τις πλακέτες, όμως η λέσχη υπάρχει για να εξυπηρετεί τα μέλη της.

Κάποιες ακόμα σκέψεις
Ολοκληρώνοντας τη σκέψη μου, θέλω να πω ότι αυτές οι υποκλάσεις θα φέρουν κόσμο στην πίστα, και αγωνιζόμενους και θεατές. Προτείνω να ισχύσουν στις κατηγορίες:

ΑΑ1, ΒΑ1, ΑΤ1, ΒΤ1 που είναι προφανής η ανάγκη για κάτι τέτοιο.
Επίσης, ίσως χρειαστεί κάτι παρόμοιο στην ΑΤ2 αφού δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο να τρέχουν τα 2000cc ή 2500cc με ένα Power adder (πχ turbo) με τα 8000cc ή 10000cc με επισης ένα Power Adder (πχ νίτρο)
Τέλος, κάτι τέτοιο ίσως θα ήταν χρήσιμο και στις Open, όπου σε υποκλάσεις θα μπορούσαν να χωριστούν τα pro-stock από τα pro-mod, τα top methanol από τα pro mod και από τα super gas κλπ

Περιμένω τις σκέψεις σας.

Ευχαριστώ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ - COMMENT ON THIS ARTICLE