Νέα - News | Ανασκόπηση της Αγωνιστικής Χρονιάς μέχρι Σήμερα.
07.08.09

 

Ανασκόπηση της Αγωνιστικής Χρονιάς μέχρι Σήμερα (c) greekdragster.com - The Greek Dragster Site

Μέσα στο καλοκαίρι, οι ρυθμοί έχουν πέσει πολύ ενώ η προετοιμασία των έξι Ελλήνων για το Hockenheim αποτελεί, ίσως, τη μόνη εμφανή αγωνιστική δραστηριότητα. Ημερολογιακά έχουμε φτάσει στο μέσο της χρονιάς και μπορούμε να κάνουμε μια ανασκόπηση των μέχρι τώρα αγώνων καθώς και να σχολιάσουμε τι περιμένουμε μέχρι το τέλος του 2009.

Μέχρι σήμερα είχαμε ένα RWYB στην Κρήτη, ένα φιλικό αγώνα dragster επίσης στην Κρήτη και 3 πρωταθληματικούς σε Σέρρες, Πολύκαστρο και Μεσσήνη. Οι δύο πρωταθληματικοί αγώνες του Ιουλίου και Αυγούστου στη Μεσσήνη αναβλήθηκαν με σκοπό την ασφαλτόστρωση του τάπητα, κάτι που μας βρίσκει σύμφωνους. Δυστυχώς δεν υλοποιήθηκε αυτό που είχε προβλεφθεί στην αρχή της χρονιάς, ότι δηλαδή, σε περίπτωση που κάποιοι αγώνες δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν στη Μεσσήνη (ή αλλού) θα υπάρξουν εναλλακτικές διοργανώσεις στις ίδιες ή κοντινές ημερομηνίες. Κι εδώ φαίνεται η απουσία ομοσπονδίας ή ενός φορέα που να μπορεί να διαχειριστεί κεντρικά και με συνέπεια τα αγωνιστικά θέματα.

Αυτή τη στιγμή, ανεπίσημα, περιμένουμε τον 4ο πρωταθληματικό αγώνα να διοργανωθεί στο Πολύκαστρο στα μέσα Σεπτεμβρίου. Την ίδια στιγμή, η ΕΛΠΑ, προσπάθησε να «τοποθετήσει» αγώνα την ίδια ημερομηνία, κάτι που μόνο καλό δεν θα έκανε στο χώρο. Υπάρχει φυσικά και η απορία, πως θα διαμορφωθεί το υπόλοιπο πρόγραμμα των αγώνων, αφού οι αγώνες στη Μεσσήνη αναβλήθηκαν και δεν ματαιώθηκαν.

Και μια που αναφέραμε την ΕΛΠΑ, η οποία είναι η απολύτως υπεύθυνη για τα δεινά του χώρου, ένα πολύ καλό νέο γεμίζει με αισιοδοξία τον αέρα:
Η πολυσυζητημένη δημιουργία ομοσπονδίας αυτοκινήτου προχωρά με σταθερά βήματα. Ομοσπονδία σωστή και δυνατή με πραγματικές λέσχες μέλη και διοικούντες οι οποίοι θα εκλέγονται και δεν θα διορίζοντια. Φυσικά η ΕΛΠΑ αντιδρά, όπως το ψάρι που σπαρταρά λίγο πριν πεθάνει (ανέφερε ένας φίλος χαρακτηριστικά), όμως είναι υπόθεση χρόνου να αναγνωριστεί επίσημη ομοσπονδία αυτοκινήτου με επόμενο βήμα την αναγνώρισή της από την FIA. Για όσους αναρωτιούνται τι θα απογίνει η ΕΛΠΑ, μπορούμε να υποθέσουμε ότι ή θα συνεχίσει να υπάρχει διοργανώνοντας κάποιους διεθνείς αγώνες ή θα απορροφηθεί από την Ομοσπονδία, με πιθανότερο το πρώτο. Όπως και να’χει απευχόμαστε το ενδεχόμενο να αποτύχει η αναγνώριση της ομοσπονδίας, διότι σε αυτή την περίπτωση, θα συνεχίσουμε να ζούμε στο μεσαίωνα που μας επιβάλουν καταστάσεις τύπου ΕΛΠΑ.

Ολοκληρώνουμε τις σκέψεις μας με ένα σχόλιο για τις επόμενες εκλογές της ΛΕΝΟΕ. Είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι, ότι σε αυτές τις εκλογές πρέπει στο ΔΣ να μπουν (και να παραμείνουν κάποιοι που ήδη απέδειξαν την αξία τους) άνθρωποι σωστοί και ηθικοί, με γνώσεις και διάθεση προσφοράς και να φύγουν όσοι μπήκαν εκεί με σκοπό να προωθήσουν την επιχείρησή τους. Είναι μάλλον η τελευταία ευκαιρία για το χώρο να καθαρίσει και να πάει μπροστά. Θέλω να είμαι αισιόδοξος για ώριμες αποφάσεις και συμπεριφορά της κοινότητας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ - COMMENT ON THIS ARTICLE